(foto) Cea mai mare pictură murală din sudul Moldovei a fost lansată la Cahul. Are circa 1 000 de metri pătrați

Procesul de creație a durat mai bine de cinci luni, la realizarea picturii contribuind circa 127 de persoane, scrie ziuadeazi.md


„Este o rădăcină oarecare, să ne întoarcem la baștină. Dor de emoțiile pe care le-am avut în copilărie, când ne aducem aminte de copilărie sunt momente frumoase pentru toți. Fiecare are copilul lui în el care îl duce în copilărie”, a menționat pictorul Alexei Luca. Potrivit lui, pentru această pictură au fost cheltuiți peste 500 de litri de vopsea, transformând astfel intrarea în municipiul Cahul într-o adevărată galerie.


Image
Image

Ilie Croitoru, donator al proiectului, a declarat: „Mă bucur foarte mult că familia noastră a participat la acest eveniment deosebit. Eu cred că este atât de frumos, s-a schimbat intrarea în oraș. Înainte era cam tristă intrarea aceasta, dar acum cu această galerie de artă, este o deosebită plăcere și mă gândesc să urc dealul acesta pe jos. E ceva deosebit și foarte frumos, cred că ne-a schimbat imaginea orașului nostru total. Și eu am locuit în Spania, peste hotare, dar mereu ești cu dorul acasă. Așa suntem făcuți noi. Eu cred ca e o necesitate sufletească să ai rădăcinile de unde te-ai născut și e un lucru frumos ca cei care sunt plecați să contribuie la viața orașului natal, aici locuiesc părinții, frații”.


Valoarea proiectului este de peste 680 000 de lei, dintre care 250 000 sunt contribuția Guvernului Moldovei, peste 130 000 lei contribuția Primăriei Cahul, iar câte 100 000 lei contribuția Guvernului Elveției și a băștinașilor.


Image
Image

Mai multe imagini ale picturii murale „DOR DE CASĂ” puteți găsi pe pagina de Facebook a lui Luca Alexei.


---


Sursa https://diez.md/2022/11/17/foto-cea-mai-mare-pictura-murala-din-moldova-a-fost-lansata-la-cahul-are-circa-1-000-de-metri-patrati/

Maxim Pistrui

Blogger