Interviu cu Alina Cebotari, directoare pensiunii El Cairo

Rubrica Startup City Cahul este susținută de ATIC.с

Alina, bună ziua, când auziți numele El Cairo, vă gândiți imediat la cultura orientală. Spuneți-ne ce fel de afacere este și cu ce vă ocupați.


Bună ziua, El Cairo este un mic hotel pensiune din Cahul, pe care eu și familia mea l-am deschis în 2018. Putem găzdui aproximativ 30 de persoane în același timp, există opțiuni de tip apartament și 12 camere de hotel. Suntem situați în apropierea centrului orașului, astfel încât suntem ușor de găsit și putem fi transportați oriunde. Ne vom extinde în curând cu un restaurant și o terasă mare.


De unde ai luat un nume atât de oriental?


Este dragostea mea personală, îmi place cultura orientală, tradițiile, istoria, bucătăria, tot ce ține de această parte a lumii. Întotdeauna mi-am dorit ca Orientul să fie mai aproape de mine, așa că El Cairo a devenit un hotel în stil oriental. Designul este foarte oriental, am folosit culori calde, o schemă cromatică calmă, am selectat mobilierul și accesoriile și am acordat o atenție deosebită decorului.


Aveți bucătărie orientală în meniu?


Nu, noi am optat doar pentru un design oriental, bucătăria noastră este una tradițională moldovenească. În plus, încercăm să păstrăm tradițiile din sudul Moldovei și să adăugăm în meniu mâncăruri pregătite în același mod în care o făceau bunicile noastre. Stilul oriental ne-a ajutat să creăm o atmosferă relaxantă, o atmosferă în care să ne relaxăm și să uităm de problemele cotidiene. Avem chiar și un mic complex spa cu saună, piscină și zonă de relaxare.


Pentru turiștii care nu au fost în sudul Moldovei, spuneți-ne la ce să ne așteptăm de la aceste locuri?


Oamenii vin în sud pentru a se bucura de priveliștile frumoase și de natura bogată. În apropiere de Cahul se află faimoasa rezervație Prutul de jos. Sunt sigur că peisajele pe care le veți descoperi nu vă vor lăsa indiferenți. Bineînțeles, unul dintre cele mai populare locuri turistice este Lacul Beleu. Este un lac natural mare, cu o floră și o faună bogate. În sud puteți admira berze, lebede și alte păsări în habitatul lor natural. La începutul verii începe sezonul de înflorire a crinilor, aceste flori uimitoare sunt unul dintre simbolurile sudului.


Destinația este, într-adevăr, una dintre cele mai interesante din țara noastră. Care este situația dezvoltării turismului în sudul țării?


Există cu siguranță loc de creștere în acest domeniu, dar având în vedere apariția recentă a mai multor hoteluri, pensiuni, campinguri, restaurante și alte facilități de recreere, sunt sigur că fiecare turist va găsi o opțiune potrivită pentru el. Nimeni nu va rămâne fără un acoperiș deasupra capului sau fără o masă bună. Tocmai am intrat într-un accelerator de turism, pe lângă El Cairo, dacă nu mă înșel, mai participă încă 14 pensiuni și hoteluri din sudul Moldovei. Avem așteptări mari de la acest proiect și, deși suntem la început, vedem deja că acest accelerator este foarte diferit de alte proiecte și programe la care am participat până acum.


Care sunt diferențele?


Accentul se pune mai degrabă pe practică decât pe teorie. Nu este vorba de prezentarea unor informații formulate, pe care le cunoaștem deja pentru că suntem în acest domeniu de mai mulți ani, ci de cunoștințe noi pentru noi. Din nou, programul a început de curând, mai avem încă multe de făcut, dar am dobândit deja cunoștințe noi, care ne vor ajuta să dezvoltăm afacerea.


Stas Balaur, unul dintre mentorii și organizatorii acceleratorului, a declarat într-un interviu anterior că una dintre sarcinile programului este de a crea o platformă turistică unificată pentru raionul Cahul. Au început deja lucrările în această direcție?


Mai sunt încă multe de făcut înainte de a lansa platforma, dar principalul lucru este că am făcut primul pas. Și, datorită mentorilor, organizatorilor, partenerilor XY și eforturilor participanților înșiși, sper că platforma va începe să funcționeze foarte curând. Acesta va fi un mare plus, deoarece turismul din regiunea noastră are nevoie de digitalizare, de un sistem care să unească sectorul turistic și să ne ajute să devenim și mai ușor de recunoscut.


Vor exista sarcini care să vizeze dezvoltarea individuală a fiecărui participant la accelerator?


Da, și vor fi destul de multe. Vor fi evidențiate punctele forte ale fiecărui participant, pe care merită să se lucreze. Dacă în turism nu ieșiți în evidență alături de concurenți, nu aveți practic nicio șansă de a deveni foarte solicitat și popular. Așadar, una dintre sarcinile pe care le vom avea în vedere este dezvoltarea unor servicii unice pentru a atrage noi turiști.


Ați stabilit deja planurile pe care doriți să le puneți în aplicare?


Bineînțeles, încercăm să ne asigurăm că oaspeții care vin la noi au cât mai multe oportunități de recreere, indiferent de vârstă și preferințe. Foarte curând vom deschide un restaurant și o terasă, din care o parte va fi închisă, astfel încât va fi potrivită pentru relaxare și în sezonul rece. În viitor, plănuim să deschidem o zonă de recreere în aer liber, unde vom avea o piscină în aer liber, un foișor, locuri de joacă pentru copii și un grătar în aer liber. Vrem să ne asigurăm că atât adulții, cât și copiii au cele mai plăcute amintiri din călătoria lor în sudul Moldovei.


---


Sursa https://pavelzingan.md/alina-chebotari-el-cairo-v-kagule-skoro-stanet-chastiyu-turisticheskoj-platformy-na-yuge-moldovy/


Translated with www.DeepL.com/Translator

Svetlana Marcova (Pavelzingan.md)

Blogger